Той разкритикува прокуратурата за това, че не е довършила разследванията на

...
Той разкритикува прокуратурата за това, че не е довършила разследванията на
Коментари Харесай

Гебрев: Ние сме един разграден двор и сами не може да се опазим

Той разкритикува прокуратурата за това, че не е довършила следствията на предходните взривове в оръжейни хранилища.

 

" Нямам информация какво стана преди една година, камо ли преди една седмица. Нищо не ни се споделя, не мога да бъда формален представител на прокуратурата, която още не е дала публично мнение за гърмежа преди една година ".

 

Според него случаят няма общо с изпращането на нова военна помощ в Украйна.

" Взривовете бяха непосредствено след взимането на решението - това би трябвало да са някакви магьосници, които да се провеждат по този начин бързо и да провеждат тези саботажни дейности ".

 

По думите му в страната се случват " поредност от гърмежи ":

 

" Ще ви дам обикновен образец - върховен чиновник в ДАНС има обосновано съмнение, че казусът в Англия и България за отравянето бил разработка на британското разузнаване. Можете ли да си визиите - чиновник в ДАНС да изкаже такова съмнение. Жалко е всичко това, което се случва ".

 

Гебрев съобщи, че оръжейната ни промишленост е дълготрайно мачкана и изнудвана през последните години, напомни полицейските и прокурорските акции в " Кинтекс " и " Арсенал ". По мотив версиите за съветска интервенция във гърмежите разяснява:

 

" Самата прокуратура уточни имената на съветските сътрудници от ГРУ, а не аз. Оттук нататък никой нищо не прави. Нашите задължения са до вътрешния периметър на складовете, за външния периметър дава отговор страната със профилираните структури. Като стане пакост и гърмеж, нахлуват да проверяват вътре. А извън? Кой проверява ДАНС, попита Гебрев.

 

От три-четири години подтиквам ДАНС и други профилирани наши служби да седнем на една една маса и да създадем някакъв псевдоплан и псевдоанализ - кой какво може и по кое време какво тъкмо би трябвало да се направи. Те не желаят да се организира такава среща.

 

На въпроса организира ли се измама отговори, че е съвсем обикновено някой да те следи и да управлява, когато минеш към " вражеската страна ", визирайки прекосяването на България от Варшавския контракт към НАТО.

 

" Не са отговорни тези, които ни наблюдават, управляват и вършат опити да ни взривяват. Лошото е, че ние сме един разграден двор и сами не може да се опазим. Поне в един склад, в един цех. 10 гърмежа в границите на 10 години и няма диря, няма нищо.

 

Всико се размазва и изчезва

 

Попита как може доказателства да изчезнат от профилираните поделения на Министерство на вътрешните работи. Посочи още, че за гърмежа от предходната година неведнъж са умолявали прокуратурата да им даде записите, с цел да създадат те личен разбор и да подхващат някакви дейности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР